AST Laxatract voor honden en katten

  • AST Laxatract voor honden en katten

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 St. 120 ml

Prijs: € 12,95
Op voorraad

Aantal:  

Laxatract 120 ml

Indicaties:

Voedingssuplement voor hond en kat bij obstipatieproblemen (bijvoorbeeld veroorzaakt door haarballen, massieve darminhoud, hypoactiviteit, etc.) en als aanvulling bij de bestrijding van bacteriele darminfecties.

Contra-indicaties: Geen

Toedieningswijze:

Uitsluitend voor orale toediening aan hond en kat, bij voorkeur 's ochtends. Laxatract kan worden gemengd met het voer en drinkwater. Ook kan met behulp van het bijgeleverde spuitje voorzichtig in de bek worden gespoten.

Dosering:

Bij obstipatieproblemen: 3 ml per 5 kg lichaamsgewicht per dag. Aanvullend bij bestrijding van bacteriele darminfecties: 3 ml per 5 kg lichaamsgewicht, 3 x daags. Het kan een paar dagen duren voordat het gewenste effect optreedt, echter dit wordt veroorzaakt door de eigenschappen van dit middel.

Bijwerkingen:

In sommige gevallen kan diarree ontstaan: in die gevallen wordt aangeraden de dosering te verminderen. Lactulose heeft, voor zover bekend, geen interacties met andere geneesmiddelen.

Beschrijving
Lactulose is een synthetisch disaccharide (4-beta-d-galactosid-d-fructose). Na orale toediening bereikt lactulose de dikke darm waar het wordt afgebroken door saccharolytische bactertiën. Er is geen beta-galactosidase aanwezig in de dunne darm, waardoor lactulose onveranderd in de dikke darm aankomt. Bovendien wordt slechts een geringe hoeveelheid lactulose geresorbeerd. Bacteriële hydrolyse van lactulose in de dikke darm veroorzaakt een verzuring van de colon-inhoud dankzij de vorming van laagmoleculaire zuren. Het osmotisch effect van de organische zuren verklaart de laxatieve werking bij obstipatie. Door het dalen van de zuurgraad in de darm ontstaat een ongunstig milieu voor eiwitsplitsende gramnegatieve bacteriën zoals pathogene E. Coli- en Salmonellastammen en een gunstig effect van een probioticum. Op zichzelf is lactulose al geen geschikt substraat voor eiwitsplitsende bacteriën. Door deze werking(en) reguleert Laxatract het fysiologische ritme van de dikke darm en bevordert de vorming van normale ontlasting op natuurlijke wijze.
 

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account