Bach bloesem Remedies set voor dieren

  • Bach bloesem Remedies set voor dieren

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  7 x 10 gram Globuli

Prijs:
Op voorraad

Aantal:  

Set van zeven combinaties van de Bach Flower Remedies, voortgekomen uit de ervaring dat deze zeven psychische toestanden zich vaak voordoen bij huisdieren, o.a  Eerste hulp remedy, Angst, Agressie enz.

Deze therapie is ontdekt door Dr. Edward Bach in de vorige eeuw. Oorspronkelijk was hij arts, maar kon zich niet langer alleen vinden in de reguliere behandelwijzen.

Het uitgangspunt van de filosofie van Dr. Bach is: Behandel de oorzaak van de ziekte en niet het gevolg. Gezondheid is de perfecte harmonie tussen ziel, geest en lichaam. Als ziel, geest en lichaam niet in harmonie zijn met elkaar, dan worden we ziek.

De stemming, de emotionele visie, het temperament en de persoonlijkheid van de cliënt bepalen de remedie(s) die men nodig heeft.

Als een dier ernstig ziek wordt dan geldt hiervoor hetzelfde als voor mensen: het is zo dat het hele dier ziek is en het moet dus ook helemaal behandeld worden en niet alleen de symptomen Lichaam, psyche en ziel vormen een eenheid.

Als dit evenwicht verstoord wordt en vooral als het dier chronisch ziek wordt, dan zit daar ook altijd een onopgelost conflict achter. De ziekte is een hulpkreet van lichaam, psyche en ziel om aan te geven dat er iets niet klopt, dat er ergens een tekort, een zwak punt, een verstopping zit.

Voor de dierenbezitter is het ook van belang dat hijzelf iets kan doen als hij merkt dat het niet goed gaat met zijn dier, dat het onverklaarbaar agressief of bang is, of om iemand treurt. Zulke aanvankelijk psychische problemen kunnen tot lichamelijke ziektes uitgroeien.

Het idee om zeven combinaties van de Bach Flower Remedies uit te kiezen, is voortgekomen uit de ervaring dat deze zeven psychische toestanden zich vaak voordoen bij huisdieren. Het is een nieuw idee om voor elke gemoedsgesteldheid een mengsel van Bach Flower Remedies in de vorm van een pil samen te stellen.

Hierdoor kan men ook de gevoeligste dieren helpen als ze in psychische nood geraken. Het voordeel is dat de afzonderlijke bestanddelen elkaar versterken en zodoende een geheel vormen dat meer omvat dan de losse bestanddelen samen.

 


* Nr. 1  Eerste Hulp remedie ) *

Bloesemremedy,  de "Eerste Hulp" remedie. Deze remedie is een combinatie van 5 remedies
- Clematis - Cherry Plum - Impatiens - Rock Rose - Star of Bethlehem -
Bij ongeval, shock, hevige pijn of na een operatie net zo vaak geven tot het dier gekalmeerd is. Bij Bewusteloosheid een pil in de wang stoppen.

 

* Nr. 2  Angst *
- Aspen - Cherry Plum - Rock Rose - Mimulus -

Bloesemremedy bij angst voor b.v. mensen, handen, soortgenoten, voorwerpen; bij over het algemeen bange honden, een traumatisch verleden, als de hond mishandelt is.

 

* Nr. 3  Agressief *
- Vine - Holly - Cherry Plum - Impatiens -

Bloesemremedy bij agressief gedrag zoals vernielzucht, bijterigheid, de hond is dominant en agressief.
 

 

* Nr. 4  Leergierigheid *
- Wild Oat - Chestnut Bud - Centaury - Hornbeam -

Bloesemremedy voor als een dier bij spel of sport of in de omgang met mensen dingen niet goed begrijpt en leert.

 

* Nr. 5 Uitputting / Herstel *
- Olive - Oak - Elm - Gorse -

Bloesemremedy voor of na operaties, tijdens de revalidatie, bij van nature zwakke dieren.

 

* Nr. 6 Verdriet / Verlies  *
- Larch - Honeysuckle - Musterd -

Bloesemremedy voor hulp bij verlies van het baasje of de dierlijke partner, om over het
verdriet heen te komen. de hond is voor een tijdje in een pension/asiel geweest of gaat er heen

 

* Nr. 7 Ontslakking / Ontgiften *
- Crab Apple - Chicory - Clematis - Elm -

Bloesemremedy voor kuur voor het in stand houden en herstellen van de vitaliteit, zowel bij zieke als gezonde dieren, de hond is moe en lusteloos, zonder dat daar een lichamelijke aanwijzing voor is

Toepassing

De Globuli direct in de bek geven, over het voer of laten oplossen in het drinkwater !

Huisdier groot  5 - 10 Globuli
Huisdier klein 2 - 5 Globuli

Bij acute klachten 2 - 3 daags over 5 -7 Dagen verdelen.

Bij chronische problemen 1 - 2 daags over 4 -6 weken verdelen.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account