Beaphar Anti Schurft

  • Beaphar Anti Schurft

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  75 ml

Prijs : € 11,95 - € 11,40
1
tot
2
€ 11,95

3
tot
5
€ 11,40

Op voorraad

Aantal:  

Beaphar Anti-Schurft huidspray voor cavia’s, konijnen en ratten ter bestrijding van schurftmijtinfecties.

De eerste tekenen van een (schurft)mijt infectie zijn roodkleuring van de huid en heftige jeuk. De huid zwelt en er ontstaan open wonden en
korstjes rond ogen en oren. Deze wonden kunnen geïnfecteerd raken, met veel pijn als gevolg. Een (schurft)mijtinfectie is zeer besmettelijk. Deze infectie ontstaat vrij gemakkelijk bij een verlaagde weerstand door een verzwakt afweersysteem. Een te hoge omgevingstemperatuur, slechte ventilatie, onhygiënische huisvesting en voedingstekorten vergroten dan ook het risico op een (schurft)mijtinfectie.

Gebruiksaanwijzing en dosering: Bescherm tijdens sprayen de kop van het dier. Spray vanaf 30cm afstand van achter naar voren. Spray tegen de
haarrichting in, zodat de vloeistof op de huid komt.

• Volwassen cavia’s: 2-3 spray nevels (±2-3ml)
• Jonge cavia’s (4-9 weken) en ratten: 1 spray nevel (±1ml)
• Konijnen ouder dan 4 weken: 2 spray nevels (±2ml) per kg lichaamsgewicht

De behandeling na 1 week herhalen.
Aangetaste plekken op de kop met een doordrenkt watje behandelen. Voorkom dat het middel hierbij in de bek, ogen of neus komt.

Tip: Plaats zieke dieren apart en behandel alle aanwezige knagers om herbesmetting te voorkomen. Verwijder de bodembedekking en reinig het verblijf met veel water en zeep. Zorg voor een goede voeding, hygiëne en huisvesting om herhaling te voorkomen. 

 

Werkzame stof ivermectine 0,02%

Toepassing

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account