Equest Wormpasta paard - 700 kg Moxidentin

  • Equest Wormpasta paard - 700 kg Moxidentin

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 stuk

Prijs :
1
tot
6

6
tot
11

11
tot
25

26
tot
99

Op voorraad

Aantal:  

Equest Wormpasta tegen maag, darmwormen, longwormen, bloedwormen en horzellarven.

Recept verplicht. . Exp. 09-09-2020

 

Farmaceutische vorm
Equest Gel voor oraal gebruik.

Samenstelling
Equest bevat per gram 18.92 mg moxidectine.

Eigenschappen
Moxidectine is een antiparasiticum werkzaam tegen een breed scala van inwendige en uitwendige parasieten en is een tweede generatie macrocyclisch lactone van de milbemycine familie. Moxidectine interfereert met GABA (gamma-aminoboterzuur) en glutamaat aanwezig rondom de ingang van de chloride kanalen.Het netto effect is de opening van de chloride kanalen op de postsynaptische verbinding wat een instroom van chloride ionen mogelijk maakt en leidt tot een irreversibele rusttoestand. Dit resulteert in verlamming en uiteindelijk de dood van parasieten blootgesteld aan het middel.

Moxidectine wordt geabsorbeerd na orale toediening waarbij maximale bloedconcentraties bereikt worden 8 uur na toediening. De biologische beschikbaarheid na orale toediening is 40%. Het middel wordt verdeeld over de verschillende weefsels maar door het lipofiele karakter vindt met name concentratie plaats in het vetweefsel. De eliminatie halfwaardetijd is 28 dagen Moxidectine ondergaat in het lichaam, door hydroxylering een gedeeltelijkebiotransformatie en de enige belangrijke weg van uitscheiding is via de faeces. Het middel is effectief tegen benzimidazole resistente Cyathostominae stammen.

Doeldier
Paarden en ponies.

Indicaties
Equest orale gel is geïndiceerd voor de behandeling van infecties veroorzaakt door voor moxidectine gevoelige stammen van: Grote strongyliden: Strongylus vulgaris (volwassen en arteriële stadia) Strongylus edentatus (volwassen en viscerale stadia) Triodontophorus brevicauda (volwassen) Triodontophorus serratus (volwassen) Triodontophorus tenuicollis (volwassen). Kleine strongyliden (volwassen en intraluminale larvale stadia): Cyathostomum spp. Cylicocyclus spp. Cylicostephanus spp. Cylicodontophorus spp. Gyalocephalus spp. Ascariden: Parascaris equorum (volwassen en larvale stadia) Andere wormsoorten Oxyuris equi (volwassen en larvale stadia) Habronema muscae (volwassen) Gasterophilus intestinalis (L2, L3) Gasterophilus nasalis (L2, L3) Strongyloides westeri (volwassen) Trichostrongylus axei. Het middel heeft een persisterend effect van twee weken tegen kleine strongyliden. De uitscheiding van kleine strongyliden eieren wordt gedurende 90 dagen onderdrukt. Het middel is effectief tegen in het darmslijmvlies verblijvende (ontwikkelende) L4 stadia van de kleine strongyliden. Op 8 weken na behandeling zijn vroege (hypobiotische) L3 stadia van de kleine stongyliden geëlimineerd.

Contra-indicaties
Niet toedienen aan veulens jonger dan 4 maanden.

Bijwerkingen
In zeldzame gevallen kan bij jonge dieren een afhangende onderlip en zwelling van de neus worden waargenomen.Deze neveneffecten zijn van voorbijgaande aard en verdwijnen vanzelf.

Wachttijdadvies
Behandelde dieren niet slachten binnen 32 dagen na toediening.

Waarschuwingen
Om overdosering te voorkomen dient te worden toegezien op een nauwkeurige dosering bij veulens, met name bij lichte veulens of pony veulens. Gebruik niet dezelfde spuit voor de behandeling van meer dan een (1) dier, tenzij paarden bij elkaar lopen of in direct contact zijn met elkaar op het zelfde bedrijf. Equest orale gel is speciaal geformuleerd voor gebruik alleen by paarden. Bij honden of katten kunnen zich door de concentratie van moxidectine in dit produkt ongewenste effecten voordoen indien ze in staat worden gesteld om gemorste pasta op te nemen of toegang hebben tot gebruikte spuiten.

Houdbaarheidstermijn
Bewaard bij een temperatuur beneden 25°C is het product houdbaar tot op de verpakking vermelde expiratiedatum; na opening is het product houdbaar gedurende 6 maanden.

Verpakking
Polyethyleen spuit a  12.2 gram gel.

Registratienummer/Kanalisatiestatus
REG NL 9548 URA
 

Toepassing

Dosering/Toediening
Equest Oraal, in een dosering van 400 microgram moxidectine/kg lichaamsgewicht(komt overeen met een(1) maatstreep op de gecalibreerde spuit/25 kg lichaamsgewicht). Voor een nauwkeurige dosering wordt het gebruik van een weegschaal of meetlint aanbevolen.  Een (1) spuit is voor de behandeling van een paard van 575 kg.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account