eSHa 2000

  • eSHa 2000

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  20ml voor 800 liter

Prijs: € 5,85
Op voorraad

Aantal:  

Toepassingsgebieden: primaire en secundaire schimmelziekten, bacteriële slijmhuidinfecties, wondheling, parasitaire huid- en kieuwwormen, parasitaire infecties en slijmhuidbescherming. Door het brede werkingsgebied en de zeer goede verdraagzaamheid een onmisbaar produkt voor ieder aquarium.


eSHa-2000 bestrijdt met succes de verwekkers van de gevreesde en vaak als ongeneeslijk gekenmerkte „schommelziekte“, maar ook zgn. „witte bekjes“, bekschimmels, slijmvliestroebelheid, schimmelaantasting, ontvelling, open wonden, huidontstekingen, huidbloedingen, buikwaterzucht, kieuwwormen, blauwschimmel, ingeklemde vinnen, bijtwonden, bloedvlekken, ontstoken schubbenwortels, kieuwontstekingen, weefselontstekingen, staart- en vinrot, uitgezette schubben, verwondingen en kwetsuren en weert de neon-ziekte.
Deze buitengewoon aanstekende infecties tasten na enige tijd ook de gezonde vissen aan. Daarom dient men snel te reageren. Hoe eerder, hoe beter!

Contra-indicaties:
geen bekend

Voorzorgsmaatregelen:

  • Niet via absorptieve filterstoffen (bijv. actiefkool) filteren, u kunt verder filteren via watten, zand, grind etc.
  • Houdt u de waterkwaliteit in de gaten. Ieder maand regelmatig 20-25% van het aquariumwater verwisselen.
  • Als u tijdens of na een kuur het water verwisselt, denkt u er dan aan dat u met het water ook een deel van het preparaat verwijdert! U kunt dan de betreffende hoeveelheid van het preparaat na de vervanging van het water weer toevoegen.
  • Filterinhoud regelmatig schoonmaken. Filter dag en nacht in werking laten! Schakelt men het filter uit, dan voor toevoer van zuurstof zorgen.
  • Kunstharsen en UV-lampen tijdens de behandeling uitschakelen, omdat soms de werking van het gebruikte middel hierdoor wordt beinvloed.
  • Oxydatoren, zoals waterstofperoxide of halogenen, waterzuiveraars, kunsthars en UV-licht beinvloeden vaak de werking van veel medicamenten negatief door oxydatie, absorpie of reductie. Vaak is het voldoende het te behandelen water (30-50%) tegen hetzelfde water als van voor de behandeling te verwisselen.


eSHa 2000® mag en kan in combinatie met eSHa gdex® (tegen huid-, kieuw- en lintwormen) en EXIT (tegen stip, peperstip, importstip en grove stip) gebruikt worden.

20 ml voor maximaal 800 liter aquariumwater.

Samenstelling
Actieve bestanddelen:
1 ml oplossing bevat: ethacridinelactaat 6,3 mg, koper 2+ 3,2 mg, methyloranje 0,26 mg,proflavine 1 mg.
Wisselwerkingen met andere middelen:
Verschillende preparaten niet door elkaar of gelijktijdig met elkaar gebruiken, tenzij dit door de fabrikant wordt geadviseerd; eSHa-2000 kan met Exit worden gecombineerd.

Voor dieren (siervissen)! Voor toepassing in zoetwateraquaria!
Niet te gebruiken bij dieren die voor het verkrijgen van levensmiddelen dienen!

Medicijnen buiten het bereik van kinderen bewaren!

 

Toepassing

Fles en gebruiksaanwijzing altijd in de originele verpakking bewaren! Productoplossing kan een verkleurend effect hebben!
Dosering:
eSHa-2000 kan als medicament ter bestrijding, desinfecteren of quarantaine worden gebruikt.
Om te druppelen de fles omdraaien en op de doorzichtige pipet drukken (20 druppels = 1 ml).
Standaarddosering:
1e dag : 25 druppels op 100 liter water
2e dag : 12 druppels op 100 liter water
3e dag : 12 druppels op 100 liter water.
In hardnekkige gevallen kan gedurende meerdere dagen nagedoseerd worden. In "zacht" water de standaarddosis verdubbelen.


Doseren om te couperen (voor snel onderdukken):
1e dag : 50 druppels op 100 liter water
2e dag : 25 druppels op 100 liter water
3e dag : 12 druppels op 100 liter water
In hardnekkige gevallen kan gedurende meerdere dagen (12 druppels) nagedoseerd worden.


Preventiedosis/quarantaine:
Eenmalig 25 druppels voor 100 liter water


In ernstige gevallen kan de dosis worden verdubbeld of verhoogd (zie ook hierboven). Voor gebruik schudden en verwarmen, (40/60°C), wanneer bezinksel in de fles voorkomt.
Bij complicaties, van welke aard dan ook, direct een deel van het water verwisselen en contact opnemen. eSHa-2000 breekt zichzelf af. Wilt u de werkstof snel verwijderen, dan adviseren wij filtering via actief kool.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account