Eqvalan Wormpasta Paard

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 stuk

Prijs: € 12,95
Op voorraad

Aantal:  

Samenstelling
Per gram 18,7 mg ivermectine.

Ivermectine doodt bepaalde parasitaire rondwormen en ectoparasieten zoals mijten, luizen en andere insecten. Bij rondwormen blokkeert ivermectine de overdracht van prikkels van de ene zenuw naar de andere. Daardoor wordt de parasiet verlamd en gedood. Bij artropoden zoals mijten en luizen blokkeert ivermectine de overdracht van prikkels van zenuwen naar spieren.

Ook hierdoor wordt de parasiet verlamd en gedood. Ivermectine bezit geen meetbaar effect tegen leverbotten en lintwormen. De aanbevolen doseringen hebben een brede veiligheidsmarge bij het paard. Ivermectine dringt niet gemakkelijk door in het centrale zenuwstelsel van zoogdieren.

 

Paarden van alle leeftijden, met inbegrip van drachtige merries en hengsten, werden behandeld zonder bijwerkingen.

 

Voor de behandeling en bestrijding van parasitaire besmettingen veroorzaakt door Grote strongyliden, Kleine strongyliden, Oxyuren , Ascariden Maagwormen, Strongyloididae, Huidnematoden Horzels, Longnematoden.
 

Contra-indicaties
Geen.
 

Bijwerkingen
Paarden van alle leeftijden, met inbegrip van hengsten en drachtige merries, werden behandeld met Furexel. Hierbij traden geen andere bijwerkingen op dan de hieronder vermelde. Bij paarden met zware infecties met Onchocerca-microfilariae kwamen kort na behandeling zwelling en jeuk voor. Men neemt aan dat dit het gevolg was van grote aantallen afstervende microfilariae. Het kan nodig zijn de zwelling en de jeuk te behandelen. Bij de heling van huidletsels veroorzaakt door Habronema, waarbij belangrijke weefselveranderingen optreden, kan een aangepaste behandeling nodig zijn, als aanvulling op Furexel. Herinfestatie en maatregelen om dit te voorkomen, moeten eveneens worden overwogen.

 

Wachttijdadvies
18 dagen voor de slacht.


Waarschuwingen
Buiten bereik van kinderen houden.

Toepassing

De aanbevolen dosering is 0,2 mg ivermectine per kg lichaamsgewicht, Furexel eenmalig oraal toegediend. Deze spuit bevat 120 mg ivermectine, voldoende ter behandeling van 600 kg lichaamsgewicht.


Elk gewichtsstreepje op de zuigerstang van de injector zorgt voor voldoende product ter behandeling van 100 kg lichaamsgewicht. Maak de gekartelde ring los met een kwartslag en schuif de ring langs de zuigerstang op, zodat de kant die het dichtst bij de spuit is op het gewenste merkstreepje staat. Borg de gekartelde ring door hem een kwartslag terug te draaien. Verwijder het plastiek dopje van de punt van de spuit.


Overtuig u ervan dat de mond van het paard geen voer bevat. Breng de spuit in via de tandeloze ruimte (de opening tussen de voortanden en de kiezen). Druk op de zuiger en deponeer op die manier het geneesmiddel boven op de tong achter in de mond. Til het hoofd van het paard direct na de toediening enkele seconden op.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account