Noromectin Wormpasta paard - Ivermectine

  • Noromectin Wormpasta paard  - Ivermectine

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 stuk

Prijs :
1
tot
6

6
tot
11

11
tot
25

26
tot
60

61
tot
120

Op voorraad

Aantal:  

Noromectin Wormpasta met als werkzame stof Ivermectine werkt tegen de meeste wormbesmettingen en horzellarven bij paarden.

Receptverplicht.. Exp. 06-2021

Noromectin 1.87% Oral Paste for Horses

Werkzame bestanddeel:
Ivermectine 1.87% g/g (18.7 mg/g)


Noromectin is een parasiticide met nematocide, insecticide en acaricide werking beschreven bij tal van (landbouw-) huisdieren. Noromectin Ivermectine is niet effectief tegen leverbot en cestode infecties.

Resistentie voor ivermectine bij paarden is tot nu toe niet gemeld . Ivermectine is sterk lipofiel en heeft de eigenschap om zeer goed om door te dringen tot de plaats waar de parasieten zich bevinden.

Doeldier(en)
Paarden

Indicaties:
Rondwormen in maag en darmen. Grote strongyliden, Kleine strongyliden Volwassen Cyathostomum catinatum, Haarwormen, Aarsmaden volwassen en onvolwassen, Ascariden volwassen en 3e en 4e stadium, Draadwormen volwassen, Huidwormen (microfilariae) , Longwormen volwassen en onvolwassen , Paardehorzels orale en maag larvale stadia van horzels . Ivermectine is niet effectief tegen de ingekapselde larvale stadia van de kleine strongyliden.

Gebruik tijdens dracht en lactatie
Noromectin Paste for Horses mag worden toegediend aan paarden op ieder tijdstip van de dracht.

Niet gebruiken bij merries die melk leveren voor humane consumptie. 

Om tot de beste resultaten te komen zouden alle paarden van eenzelfde bedrijf of zij die samen grazen, moeten opgenomen worden in een standaard parasieten bestrijdingsprogramma, met speciale aandacht voor merries, veulens en jaarlingen, en alle dieren moeten behandeld worden op het zelfde ogenblik. Veulens zouden voor de eerste maal behandeld moeten worden op de leeftijd van 6-8 weken en routine behandelingen herhaald worden als aanbevolen. Herbehandeling mag ten vroegste na 30 dagen en zou moeten uitgevoerd in overeenstemming met de epidemiologische situatie.


 

Toepassing

Dosering en toedieningsweg
Noromectin Paste for Horses wordt oraal toegediend met een dosering van 200 µg/kg lichaamsgewicht. Pasta met onderverdeling op de spuit moet worden toegediend per 100 kg lichaamsgewicht (gebaseerd op de aanbevolen dosering van 200 µg/kg).

Elke Noromectin spuit levert 140 mg ivermectine, voldoende om 700 kg lichaamsgewicht te behandelen.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account