Sanal Relax voor grote honden

  • Sanal Relax voor grote honden

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 x 15 tabletten grote hond

Prijs:
Op voorraad

Aantal:  

Kalmeert nerveuze honden bij vuurwerk, onweer en stress. Relax voorkomt wagenziekte. De werkzame stof, het aminozuur L-tryptofaan, zorgt op natuurlijke wijze voor kalmering zonder dat uw hond er suf van wordt.

Sanal Relax (100% natuurlijk).
Kalmeert nerveuze honden bij vuurwerk, onweer en stress. Relax voorkomt wagenziekte. De werkzame stof, het aminozuur L-tryptofaan, zorgt op natuurlijke wijze voor kalmering zonder dat uw hond er suf van wordt. Gebruik Relax bij stresssituaties zoals vuurwerk, onweer of een bezoek aan de dierenarts. Ook geschikt voor gebruik bij langere autoritten.
Inhoud: 15 tabletten.

Sanal Relax voor grote honden is een kalmeringsmiddel. Het produkt bestaat hoofdzakelijk uit aminozuren, vitaminen en mineralen (inositol, nicotinamide, L-tryptofaan, calcium, vitamine B6, vitamine E, zink, seleen, vitamine D3). Het aminozuur L-tryptofaan zorgt ervoor dat het lichaam zelf serotonine aanmaakt. Serotonine is een neurotransmitter. In de hersenen zorgt deze stof voor de overdracht van prikkels die verantwoordelijk zijn voor het slaappatroon. Zo ontstaat er een kalme en rustige gemoedstoestand, die vergelijkbaar is met het gevoel na het eten van een flinke maaltijd. Inositol (vitamine B8), dat deel uitmaakt van het vitamine B-complex, draagt bij aan de bescherming van celmembranen, met name van de hersen- en beenmergcellen. Het is betrokken bij een doorgeefsysteem van secundaire boodschappers in de hersenen. Inositol werkt in op de serotoninereceptoren en helpt zodoende om angstaanvallen te verminderen.

In tegenstelling tot sterkere kalmeringsmiddelen zorgt Sanal Relax voor een rustgevend effect zonder dat uw hond of kat versuft raakt. Als het wordt aangespoord tot activiteiten zoals een wandeling, dan is het daartoe prima in staat. Omdat Sanal Relax een keur aan aminozuren en mineralen bevat , kan het gerust gedurende langere tijd worden gebruikt. Toch adviseren we om de Relax-behandeling te staken zodra de gedragsproblemen van het dier afnemen of compleet zijn verdwenen.

Contra-indicaties
Wanneer de gedragsproblemen van de hond afnemen of compleet verdwijnen, is het belangrijk om te stoppen met het product. Wanneer de hond zwanger is, mag het product nog wel genomen worden, maar in mindere mate. Daarnaast moet er goed in de gaten gehouden worden hoe de hond reageert op het medicijn. Het product is op geheel natuurlijke basis en heeft geen invloed op de hartslag en bloeddruk. Honden met hartproblemen ondervinden geen problemen bij het nemen van het product.
Wanneer de hond gebruik maakt van het medicijn Tricyclische Antidepressiva (TCA's) en monoamine-oxidaseremmers (MAO-remmers), dan is het aan te raden om hier geen Sanal Relax product mee te combineren. Er kunnen zich problemen voordoen wanneer de hond last heeft van een hersenaandoening of van dementie. Daarnaast is een eindstadium-leverziekte gevaarlijk. Sanal Relax in combinatie met een darmslijmvliesontsteking of hevige darmklachten kunnen ervoor zorgen dat de klachten verergerd worden.

 

Toepassing

Toediening;

Het kalmeringsmiddel kan 1 a 2 uur van tevoren gegeven worden. Het wordt aangeraden om bij uiterst stressvolle momenten de pillen 3 tot 4 dagen eerder te geven.

Het wordt geadviseerd om een hond tussen de 20 en 40 kg 2x per dag 2 tabletten te geven. Een hond tussen de 40 en 60 kg mag 2x per dag 3 tabletten. De tabletten kunnen in stukjes of in zijn geheel gegeven worden, bijvoorbeeld door de voeding heen.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account