Dierenarts-Therapeut | Wederverkoper
Gast Inloggen .

categorie
Seresto Halsband Vlooien en Teken Hond
Seresto Halsband Vlooien en Teken Hond
Prijzen, maten en gewichten

Gewicht: Hond minder dan 8 kg -38 cm

Prijs: € 25,45
In Voorraad
Aantal:  
Gewicht: Hond boven 8 kg - 70 cm

Prijs: € 34,63
In Voorraad
Aantal:  

Seresto is een revolutionaire nieuwe vlooienband die maar liefst 8 maanden werkzaam is. Seresto is waterbestendig en geurloos en beschermt je hond 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken.

 

Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken.

Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Voordelen Seresto halsband;

 • Behandeling en preventie van vlooienbesmettingen (Ctenocephalides) gedurende 7 tot 8 maanden. De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband.
 • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving
 • Zeer geschikt voor honden met een vlooienallergie
 • Doodt teken en beschermt uw hond gedurende 8 maanden tegen nieuwe teken (Seresto heeft een persisterende acaricide (dodelijke) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) en afwerende (anti-voedende) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus) gedurende 8 maanden. Het is werkzaam tegen larven, nymfen en volwassen teken.)
 • De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband. Het wordt aanbevolen om teken die al op de hond zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen.
 • Doodt bijtende/zuigende luizen bij de hond
 • Therapievriendelijk: één behandeling geeft tot 8 maanden bescherming
 • Afwerende werking: vermindert het risico op overdracht van vectorziekten
 • Geurloos en waterbestendig
 • Kan gebruikt worden als deel van een behandelingstrategie tegen Vlooien-allergiedermatitis (VAD).


De gepatenteerde polymeermatrix van Seresto (werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine) beschermt zowel honden als katten gedurende 8 maanden tegen vlooien en teken en is veilig voor dier en eigenaar.

De band zorgt gedurende 8 maanden voor een trage en continue vrijgifte van de twee werkzame stoffen in een exacte, lage dosering. Door de afwerende werking vermindert Seresto het risico op vector-overdraagbare ziekten bij zowel katten als honden.

Geen maandelijkse behandelingen meer;
De eenvoudige toepassing en de lange werkingsduur van Seresto betekent dat diereigenaren niet meer aan de maandelijkse behandeling herinnerd hoeven te worden. Seresto biedt ook een oplossing voor de katteneigenaren (Seresto kat) die op zoek zijn naar een langwerkend, teken afwerend product.”

De polymeermatrix, die wordt gebruikt in Seresto, bewaart de werkzame stoffen aan de binnenkant van de halsband. Vanaf de eerste toediening migreren de moleculen van de werkzame stoffen naar de buitenkant van de halsband, waar ze een microlaag vormen op het halsbandoppervlak. Van daar gaan ze over op de talglaag van de huid en vacht, waarna ze verspreid worden over het hele lichaam van het dier.

8 Maanden werkzaam
Door de speciale eigenschappen van de halsband worden de werkzame stoffen vrijgegeven zodra er een concentratieverschil ontstaat tussen het binnenste van de band (matrix) en de buitenzijde. Zo vindt er een exacte dosering van de werkzame stoffen plaats, die tot maximaal 8 maanden lang bescherming biedt. Dankzij deze continue vrijgifte van een lage dosering, de keuze en concentratie van de werkzame stoffen en de depot-formulering is Seresto veilig voor het dier en de eigenaar.

Voor hond en kat
Seresto is verkrijgbaar in twee verschillende maten voor honden en één maat voor katten. De band is zo ontworpen dat deze gedurende 8 maanden veilig op zijn plaats blijft zitten, zonder gevaar voor strangulatie.

Waterbestendig
Seresto is uniek door de combinatie van imidacloprid en het zeer doeltreffende flumethrine. De beide componenten zitten in een innovatieve, waterbestendige, geurloze band, samengesteld uit een polymeermatrix en neutrale olie-derivaten. De band is zo opgebouwd dat er continu een lage, doeltreffende dosis wordt vrijgesteld over een periode van 8 maanden.


Contra-indicaties

Seresto® mag niet gebruikt worden bij:
 

 •   Pups die jonger zijn dan 7 weken
 •   Dieren die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen


Bijwerkingen

Bijwerkingen komen zelden voor, maar bij dieren die niet gewend zijn een halsband te dragen, kan een lichte jeuk en/of roodheid worden waargenomen tijdens de eerste dagen na het aanbrengen.

Ter hoogte van de aanbrengingsplaats kunnen zich licht haarverlies en lichte huidreacties voordoen die doorgaans binnen 1 tot 2 weken verdwijnen, zonder dat de band hoeft te worden afgenomen.

Soms kan het nodig zijn de halsband tijdelijk te verwijderen tot de symptomen zijn verdwenen.

Andere, zeldzame bijwerkingen, die doorgaans vanzelf voorbijgaan, zijn; lusteloosheid, braken, diarree, overmatig speekselen en gebrek aan eetlust

De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier. Verder is de band ontworpen om gevaar voor verstikking / verwurging te voorkomen: Mocht je hond vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band aangebracht voor extra veiligheid.

 

 

 
 

Toepassing

Toedieningswijze; Lees de volledige bijsluiter voor gebruik!

Cutaan gebruik. Eén halsband per dier aan te brengen rond de nek. Enkel voor uitwendig gebruik.

 • Neem de halsband net voor gebruik uit het beschermende zakje.
 • Ontrol de halsband en zorg ervoor dat er geen restanten zijn van de plastic verbindingsstukjes aan de binnenkant van de halsband.
 • Pas de halsband aan rond de nek van het dier zonder die te strak aan te trekken (een ruimte van twee vingers tussen halsband en nek is aanbevolen).
 • Schuif het overtollige deel van de halsband door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na.
 • Controleer op regelmatige basis en pas deze aan indien nodig, vooral bij snelgroeiende pups .

Nieuwsbrief
 
Homeovet Veterinair Praxis cv. copyright 2012 Hyacinthville Ltd.programming: SJM Softech Private Ltd.