Dierenarts-Therapeut | Wederverkoper
Gast Inloggen .

categorie
Seresto Halsband Vlooien en Teken Kat
Seresto Halsband Vlooien en Teken Kat
Prijzen, maten en gewichten

Gewicht: Seresto kat Lengte: 38 cm

Prijs: € 25,45
In Voorraad
Aantal:  

Seresto Halsband Vlooien en Teken Kat adviesprijs € 30,24 bij ons € 26,90 !


Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken.

Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Voordelen Seresto halsband

  •  Innovatieve halsband werkzaam tegen vlooien en teken
  •  Therapievriendelijk: één behandeling geeft tot 8 maanden bescherming
  •  Afwerende werking: vermindert het risico op overdracht van vectorziekten
  •  Geurloos en waterbestendig


De gepatenteerde polymeermatrix van Seresto (werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine) beschermt zowel honden als katten gedurende 8 maanden tegen vlooien en teken en is veilig voor dier en eigenaar.

De band zorgt gedurende 8 maanden voor een trage en continue vrijgifte van de twee werkzame stoffen in een exacte, lage dosering. Door de afwerende werking vermindert Seresto het risico op vector-overdraagbare ziekten bij zowel katten als honden.(seresto band hond)


De polymeermatrix, die wordt gebruikt in Seresto, bewaart de werkzame stoffen aan de binnenkant van de halsband. Vanaf de eerste toediening migreren de moleculen van de werkzame stoffen naar de buitenkant van de halsband, waar ze een microlaag vormen op het halsbandoppervlak. Van daar gaan ze over op de talglaag van de huid en vacht, waarna ze verspreid worden over het hele lichaam van het dier.

8 Maanden werkzaam
Door de speciale eigenschappen van de halsband worden de werkzame stoffen vrijgegeven zodra er een concentratieverschil ontstaat tussen het binnenste van de band (matrix) en de buitenzijde. Zo vindt er een exacte dosering van de werkzame stoffen plaats, die tot maximaal 8 maanden lang bescherming biedt. Dankzij deze continue vrijgifte van een lage dosering, de keuze en concentratie van de werkzame stoffen en de depot-formulering is Seresto veilig voor het dier en de eigenaar.

Voor hond en kat
Seresto is verkrijgbaar in twee verschillende maten voor honden en één maat voor katten. De band is zo ontworpen dat deze gedurende 8 maanden veilig op zijn plaats blijft zitten, zonder gevaar voor strangulatie.

Waterbestendig
Seresto is uniek door de combinatie van imidacloprid en het zeer doeltreffende flumethrine. De beide componenten zitten in een innovatieve, waterbestendige, geurloze band, samengesteld uit een polymeermatrix en neutrale olie-derivaten. De band is zo opgebouwd dat er continu een lage, doeltreffende dosis wordt vrijgesteld over een periode van 8 maanden.

Veilig
Seresto is ontworpen met het besef dat verwurging een potentieel probleem kan zijn, vooral bij katten. In het onwaarschijnlijke geval dat een kat komt vast te zitten, is de kracht van de kat voldoende de gesp van de halsband snel los te trekken. Als extra veiligheidsvoorziening is er een breekpunt in de halsband aangebracht. Het veiligheidsprofiel is uitvoerig getest in een vijfvoudige dosering gedurende 8 maanden, zonder dat er significante klinische bijwerkingen optraden.


Verpakking: 1 halsband voor katten.
 

Toepassing

Bij het aanbrengen van de halsband is het belangrijk de restanten van de plastic verbindingsstukjes te verwijderen aan de binnenzijde van de halsband. Breng de halsband vervolgens aan rond de nek van uw kat, zonder deze te strak aan te trekken (zorg dat er twee vingers ruimte overblijft tussen nek en halsband). Schuif het overtollige deel van de halsband vervolgens door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na. Na aanbrengen van de halsband zullen de werkzame stoffen zich vervolgens verspreiden over de rest van het kattenlichaam.

Seresto voor de kat
Lengte: 38 cm
Bevat: 1,25 gram imidacloprid en 0,56 gram flumethrine
 


Nieuwsbrief
 
Homeovet Veterinair Praxis cv. copyright 2012 Hyacinthville Ltd.programming: SJM Softech Private Ltd.