Simicur Corneacur compositum

  • Simicur Corneacur compositum

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  100 ml

Prijs :
1
tot
2

3
>
Op voorraad

Aantal:  

Corneacur bestaat uit:

  • Euphrasia officinalis D3 (ooghelend)
  • Ruta graveolens D6 (versterkend voor het hoornvlies)
  • Arnica montana D6 (ontstekingsremmend, resorptiemiddel)

Toepassing: Toegevoegd aan de voeding zorgt Corneacur voor een optimale conditie van de ogen en stimuleert de gezondheid van het oog bij ontstekingen en verwondingen van oogslijmvlies en hoornvlies. Indicaties voor de toepassing van Corneacur zijn conjunctivitis en pannus.Werking: Oogaandoeningen kenmerken zich veelal in een versterkte tranenvloed, gezwollen en rode oogslijmvliezen, knipperen of krampachtig sluiten van de oogleden. Wanneer behandeling achterwege blijft kan het gezichtsvermogen sterk afnemen of zelfs verdwijnen.De belangrijkste oorzaak van oogaandoeningen bij paarden is beschadiging van buitenaf. Euphrasia off. is het hoofdmiddel bij alle uitwendige oogaandoeningen. Roodheid en zwelling aan de randen van de oogleden nemen snel af. Ruta graveolens heeft een stimulerende werking op de inwendige zwakte van het oog, terwijl Arnica montana ontstekingsremmend werkt en uitscheidingsproducten resorbeert.Dosering: Corneacur oraal toedienen door het eten, via het drinkwater of direct in de mond, in de volgende doseringen:


paard/pony: 2x daags 30 druppels
honden: 2 x daags 15-25 druppels
katten: 2 x daags 10-15 druppelsInhoud: 100 ml = ca. 2250 druppelsOpmerking: Bij chronische uitvloeiingen van het oog kan het oog ter ondersteuning worden uitgewassen met 1 deel Corneacur verdund met 10 delen gekookt water.


Voedingssupplement


Deze teksten, voorbeelden en indicaties zijn gebaseerd op jarenlange ervaringen in de veterinaire praktijk van Dr. Vet. van der Marel
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van uw dierenarts.

Producent: Simicur International BV.

Toepassing

Traditioneel gebruik van Corneacur:

paard hond kat
conjunctivitis conjunctivitis niesziekte
maanblindheid keratitis conjuntivitis
pannus microphtalmi  

 

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account