Transponder, Chip voor dieren Sensitive Label, (Planet ID)

  • Transponder, Chip voor dieren Sensitive Label, (Planet ID)

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 St.

Prijs :
1
tot
5

6
tot
11

12
tot
25

26
tot
100

101
tot
150

151
>
Op voorraad

Aantal:  

Onze dierchips zitten in een naald en zijn steriel verpakt. Deze dierchips voldoen aan de ISO FDX B 11784/11785 standaard; 1.4 mm x 9 mm ISO FDX-B transponders gesteriliseerd in een glas canule met 32 ​​mm steeklengte, blister met 6 barcode labels Code 128 , ETO.  Gegarandeerd wereldwijd uniek ID nummer,  Bio-compatible glas behuizing

Het wereldwijde gebruik van transponders heeft met name het voordeel dat transponders universeel inzetbaar zijn en gelezen kunnen worden door readers van verschillende fabrikanten wereldwijd.

Zoals in het geval van vaccinatie, word de transponder geplaatst onder de huid van het dier (hond, kat, vis, kleine knaagdieren) of in de spier (paard). Er groeit hij samen met het bindweefsel en is niet merkbaar voor het dier. De transponder zelf is inactief, zodat er geen elektromagnetische belasting van het dier plaatsvind.

Zeer klein, daardoor geschikt voor de kleinste diersoorten, ook gebruikt door dierentuinen wereldwijd.

Transponders hebben een antenne, zonder eigen stroomvoorziening. Hun functie en doel is om een ​​eenmalig, ingeprogrammeerd codenummer te sturen.

Alleen door een overeenkomstige reader kan de transponder worden geactiveerd (voor millisec ..), om de chipreader het codenummer te tonen. Door microgolven, Röntgen-stralen, elektromagnetische velden of radiofrequentie kunnen de transponders in de dieren niet worden beïnvloed.

Best beschikbare leesafstand in vergelijking tot andere injecteerbare glas transponders in de markt van gelijke afmeting!

Elke chip die bij een dier wordt ingebracht kan worden geregistreerd bij de NDG. Met deze registratie worden uw gegevens direct gekoppeld aan uw huisdier.

Is een verloren dier gevonden, kan het transponder nummer worden gelezen zonder het dier aan te raken. Een telefoontje of een online onderzoek bij dedatabase voldoet, en de eigenaar wordt bepaald binnen enkele minuten, zo wordt het verblijf in het asiel beperkt. Met een geregistreerde chip is uw huisdier altijd naar huis terug te herleiden. Naast de dierenasielen hebben natuurlijk ook de dierenartsen nut van het lezen van het apparaat, want vaak, is de dierenarts praktijk, het eerste aanspreekpunt voor verloren dieren.

Daarnaast is de transponder een levensverzekering voor de dieren, omdat een terugkeer plaatsing gegarandeerd is en een euthanasie uit veterinaire/medische gronden daaarmee uitgesloten is.


Reist u met uw huisdier in het buitenland, is een duidelijk leesbare markering vereist aan de grens in meer en meer landen. Gaat uw huisdier verloren in het buitenland,  kan aan hand van zijn chipnummer onmiddellijk zijn herkomst worden bepaald , zodat het verloren dier zonder problemen terug kan naar de eigenaar met behulp van het transponder nummer.

Registreer uw huisdier dus in database die lid zijn van de EPN (www.europetnet.com)  Ned:
Aanmelden bij NDG: www.databankgezelschapsdieren.nl

 

 

Toepassing

Dierchips mogen alleen geplaatst worden door dierenartsen, personen die beroepsmatig met dieren bezig zijn of hiervoor gecertificeerd zijn.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account