Virbac Eraquell Wormpasta paard - Ivermectine

  • Virbac Eraquell Wormpasta paard - Ivermectine

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  1 stuk

Prijs :
1
tot
6

6
tot
11

11
tot
25

26
tot
99

Op voorraad

Aantal:  

Eraquell Wormpasta is een breed spectrum ontwormingsmiddel op basis van ivermectine. Eraquell is effectief tegen spoelwormen, rondwormen en horzellarven. 

Recept verplicht. Exp. 03-2020

Farmaceutische vorm
Eraquell Pasta voor oraal gebruik.

Samenstelling
Eraquell bevat per gram 18,7 mg ivermectine.

Eigenschappen
Ivermectine is een macrocyclisch-lacton derivaat met een brede en krachtige antiparasitaire werking tegen nematoden en arthropoden. Het werkt door remming van zenuwimpulsen. De werkingswijze omvat het gamma-aminoboterzuur (GABA), een neurotransmitterremmer op het niveau van de presynaptische zenuwuiteinden of op het niveau van neuromusculaire synapsen. Ivermectine stimuleert de afgifte van GABA bij de presynaptische zenuwuiteinden (in nematoden) of de neuromusculaire synapsen (in arthropoden en insecten), wat leidt tot verlamming en de dood van de betreffende parasieten.

Doeldier
Paard.

Indicaties
Ter behandeling en bestrijding van infecties bij paarden tot 700 kg met de volgende parasieten: Maagdarmnematoden: Grote strongyliden: Strongylus vulgaris volwassen en L4(arteriële) larvale stadia, Strongylus edentatus volwassen en L4 (weefsel) larvale stadia, Strongylus equinus volwassen, Kleine strongyliden, volwassen: Cyathostomum spp., Cylicocyclus spp., Cylicodontophorus spp., Cylicostephanus spp., Gyalocephalus spp., Trichostrongylidae: Trichostrongylus axei volwassen, Oxyuren: Oxyuris equi volwassen en onvolwassen, Ascariden: Parascaris equorum volwassen, Strongyloididae: Strongyloides westeri, volwassen, Maagwormen: Habronema muscae volwassen. Huidnematoden: Onchocerca spp. (microfilariae). Longnematoden: Dictyocaulus arnfieldi volwassen en onvolwassen stadia. Horzels: Gasterophilus spp. orale en gastrische larvale stadia.

Contra-indicaties
Niet te gebruiken bij merries die melk produceren voor menselijke consumptie. Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor het werkzaam bestanddeel.

Bijwerkingen
Bij enkele paarden met ernstige Onchocera microfilaria infectie zijn na behandeling zwelling en jeukreacties opgetreden. Aangenomen wordt dat deze reacties het gevolg zijn van het afsterven van een groot aantal microfilaria. Deze symptomen verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen maar een symptomatische behandeling kan noodzakelijk zijn.
 

Wachttijdadvies
Slacht: 30 dagen. Melk: niet gebruiken bij merries die melk produceren voor menselijke consumptie.
 

Waarschuwingen
Vermijd oog- en huidcontact. Mocht dit toch voorkomen, spoel dan goed met water. Niet roken, eten of drinken tijdens het toepassen van het product. Na gebruik handen wassen. Buiten bereik van kinderen houden. Honden en katten kunnen negatieve verschijnselen vertonen als gevolg van de concentratie ivermectine, indien zij in contact komen met gemorst product of gebruikte spuiten. Aangezien ivermectine uitzonderlijk gevaarlijk is voor vissen en andere waterorganismen dienen behandelde dieren niet in direct contact met oppervlaktewater te komen. Parasieten kunnen resistent worden tegen een bepaalde groep anthelmintica indien een anthelminticum van deze groep veelvuldig gebruikt wordt. Aangezien ivermectine zich sterk bindt aan plasmaproteïnen, dient speciale aandacht te worden besteed aan zieke dieren en in het geval dat speciaal voer wordt gegeven vanwege een plasmaproteïnentekort.
 

Houdbaarheidstermijn
Donker en bij kamertemperatuur (15-25°C) bewaren. Houdbaar tot 2 jaar na productiedatum. Na opening 6 maanden houdbaar.
 

Registratienummer/Kanalisatiestatus
REG NL 9843 URA

 

 

Toepassing

Dosering/Toediening
Eraquell Oraal. Een injector levert 140 mg ivermectine, voldoende om 700 kg lichaamsgewicht te behandelen in de aanbevolen dosering van 200 µg ivermectine per kg lichaamsgewicht. Het gewicht van het paard moet nauwkeurig worden bepaald voor een correct gebruik van de pasta. De injector dient tussen de  voortanden en de kiezen te worden ingebracht en de pasta moet op de tong achter in de mond van het paard worden toegediend.

Een tweede behandeling moet plaatsvinden al naar gelang de epidemiologische situatie, maar niet eerder dan 30 dagen na de eerste behandeling. Het middel kan veilig worden toegediend aan veulens vanaf de leeftijd van 2 weken, (dek)hengsten en aan merries gedurende de gehele periode van dracht en de lactatie.

 

 

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account