Virbac Etiderm Shampoo

  • Virbac Etiderm Shampoo

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  200 ml

Prijs: € 16,27
Op voorraad

Aantal:  

Etiderm is een schuimende shampoo met antiseptische en keratoplastische eigenschappen ter behandeling van de oppervlakkige pyodermie. De werkzaamheid van ethyllactaat is gebaseerd op de farmacologische eigenschappen van ethanol en melkzuur.

Wanneer ethyllactaat op de huid wordt gebracht, wordt het mede door zijn goede oplosbaarheid in vet o.a. in de haarfollikels gehydrolyseerd tot melkzuur en ethanol. Ethanol vertoont een bactericide werking t.o.v. een aantal aerobe bacteriën.

Bovendien is het een buitengewoon goed oplosmiddel voor vetten, waardoor de secretie van vet grotendeels wordt verminderd. Melkzuur verlaagt de zuurgraad ( pH ) van de huid, waardoor de werkzaamheid van bacteriële lipases, die sebum ontleden, wordt geremd. Bovendien vertoont melkzuur een bacteriostatisch of bactericide effect t.o.v. een aantal anaerobe bacteriën.

- Pyodermie is een ontsteking van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Net als Seborroe kan pyodermie ontstaan als het evenwicht van de huid wordt verstoord.

- Seborroe is een huidafwijking waarbij de huid droog of juist vettig aanvoelt. De vacht vertoont vaak klitten als gevolg van overmatige talgproductie van de huid en meestal is er schilfering aanwezig. Seborroe kan ontstaan als het natuurlijk evenwicht van de huid is verstoord,maar het kan bij bepaalde rassen ook erfelijk zijn.

Toepassing

Maak de vacht nat met lauw water. Masseer de shampoo in de natte vacht en laat het goed schuimen. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo 5 - 10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit.

Wanneer de huidaandoening niet gegeneraliseerd is, kan de behandeling beperkt blijven tot de aangetaste plekken.

Begin met 2 maal per week te behandelen. Wanneer de klachten verminderen, kan de behandeling geleidelijk worden teruggebracht tot 1 maal per maand.


Waarschuwingen Bij langdurig gebruik kan de shampoo irriterend en / of uitdrogend werken. Bij ontstaan van irritatie wordt geadviseerd de behandelingsfrequentie te verminderen of de behandeling te stoppen.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account