Virbac Etiderm Shampoo

  • Virbac Etiderm Shampoo

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht: 200 ml

Prijs: € 19,95
Gratis verzending vanaf 89.00
Op voorraad

Aantal:  

Virbac Etiderm Shampoo


Etiderm is een mild reinigende shampoo bij oppervlakkige pyodermie, zoals bij pyotraumatische dermatitis, huidplooidermatitis, impetigo, folliculitis, chronische papulopustuleuze pyodermie en als lokale behandeling van seborroe.

Pyodermie is een ontsteking van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Dit ontstaat als het evenwicht van de huid wordt verstoord. Er zijn drie vormen van pyodermie: oppervlakkig (een ontsteking tussen de huidplooien), diep (een ontsteking in de opperhuid of huidzakjes) en zeer diep (een ontsteking in de haarzakjes of het onderhuidse weefsel). De behandeling hangt af van de diepte van de ontsteking en de mate van uitbreiding.

Werking per bestanddeel:

Ethanol vertoont een bactericide werking t.o.v. een aantal aerobe bacteriën. Bovendien is het een buitengewoon goed oplosmiddel voor vetten, waardoor de secretie van vet grotendeels wordt verminderd.

Melkzuur verlaagt de zuurgraad (pH) van de huid, waardoor de werkzaamheid van bacteriële lipases, die sebum ontleden, wordt geremd. Bovendien vertoont melkzuur een bacteriostatisch of bactericide effect t.o.v. een aantal anaerobe bacteriën.


Indicaties:

Antiseptische shampoo voor honden te gebruiken bij aandoeningen als:

  • Pyotraumatische dermatitis
  • Huidplooidermatitis
  • Impetigo
  • Folliculitis
  • Chronische papulopustuleuze pyodermie
  • Lokale behandeling van seborroe.


AKI-systeem

Huidproblemen worden ingedeeld in drie groepen: Allergie, Keratoseborroe en Infectie.

De dermatologische lijn van VIRBAC heeft een oplossing voor problemen binnen deze drie groepen. De flacons zijn voorzien van een A, K of I (behalve Allercalm shampoo, voor de droge en gevoelige huid) die corresponderen met de bovenstaande groepen.

Zo is simpel en snel te zien welke shampoo nodig is in de therapie ter behandeling van deze problemen.

Etiderm is voorzien van de I: Infectie

Toepassing

Maak de vacht nat met lauw water. Masseer de shampoo in de natte vacht en laat het goed schuimen. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo 5 - 10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit.

Wanneer de huidaandoening niet gegeneraliseerd is, kan de behandeling beperkt blijven tot de aangetaste plekken.

Begin met 2 maal per week te behandelen. Wanneer de klachten verminderen, kan de behandeling geleidelijk worden teruggebracht tot 1 maal per maand.


Waarschuwingen Bij langdurig gebruik kan de shampoo irriterend en / of uitdrogend werken. Bij ontstaan van irritatie wordt geadviseerd de behandelingsfrequentie te verminderen of de behandeling te stoppen.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account