Banminth ontwormingspasta voor de hond

  • Banminth ontwormingspasta voor de hond

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht: Banminth Hond 24 gram

Prijs : € 14,75 -€ 13,50
1
tot
3
€ 14,75

4
tot
6
€ 14,15

7
tot
99
€ 13,50

Gratis verzending vanaf 89.00
Op voorraad

Aantal:  

Banminth pasta voor de behandeling van worminfecties bij honden, Banminth is actief tegen spoelwormen en haakwormen en is uiterst veilig, ook op heel jonge leeftijd

Samenstelling
Per g pyrantelpamoaat overeenkomend met 7,5 mg pyrantel.

Eigenschappen
Oraal anthelminthicum.
Banminth® heeft een brede werking tegen de belangrijkste maag-darm wormen bij de hond.
Het verlamt de spiercellen van de wormen waardoor deze zich niet meer in de maag of darm kunnen handhaven en worden uitgedreven uit de gastheer. Pyrantel, de werkzame stof van Banminth®, is relatief onoplosbaar en wordt vanuit de darm slechts weinig opgenomen in het lichaam. De werking blijft beperkt tot de parasieten die in de darm aanwezig zijn. De kleine hoeveelheid pyrantel die wel in het lichaam van het dier opgenomen wordt, zal snel afgebroken worden en is niet toxisch.

Doeldier
Hond.

Indicaties
Behandeling van worminfecties bij de hond veroorzaakt door Ancylostoma caninum, Ancylostoma braziliense, Uncinaria stenocephala, Toxascaris leonina en Toxocara canis.

Contra-indicaties
Geen.

Bijwerkingen
Geen.

Banminth kan zonder gevaar worden toegediend aan honden van elke leeftijd en wordt goed getolereerd door pups, zelfs bij herhaalde toedieningen.
Tot op heden werd geen enkele resistentie van de diverse parasietvormen tegen pyrantel gemeld.

Waarschuwingen
In verband met eventuele huidirritaties en lokale overgevoeligheidsreacties dient bij de toepassing direct huidcontact vermeden te worden.

Houdbaarheidstermijn
Bij kamertemperatuur (15-25°C) bewaren.

Verpakking: 1 tube à  24 gram.

Registratienummer/Kanalisatiestatus
REG NL 7563 VRIJ

Toepassing

Dosering/Toediening
Oraal, eenmalig 2 cm pasta uit de tube per 1 kg lichaamsgewicht. Pups tot 12 weken: vanaf de 2e levensweek wekelijks ontwormen tot 2-3 weken na het spenen, daarna om de 14 dagen, honden ouder dan 12 weken (met uitzondering van geslachtsrijpe teven): ontwormen om de 3 maanden, geslachtsrijpe teven: ontwormen op 2, 4 en 6 weken na iedere loopsheid, zogende teven altijd gelijktijdig met de pups ontwormen, buiten deze perioden kan worden volstaan met regelmatige behandelingen met tussenpozen van 3 maanden.

De pasta kan door het voer gemengd worden of direct ingegeven worden met behulp van de vinger, spatel of lepel

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account