Virbac Epi - Otic oorreiniger

  • Virbac Epi - Otic oorreiniger

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht:  125 ml

Prijs: € 15,95
Op voorraad

Aantal:  

Epi - Otic is een niet irriterende, indrogende oorreiniger met ontsmettende eigenschappen op basis van melkzuur en salicylzuur in ingekapselde en in vrije vorm en bevat chitosanide en natriumdocusaat. Het is uitstekend geschikt om bij honden en katten overmatig oorsmeer en ontstekingsmateriaal in de uitwendige gehoorgang te verweken en te verwijderen.
 

 

 

Melkzuur heeft desinfecterende eigenschappen. Salicylzuur is keratolytisch werkzaam en daardoor ontstekingsremmend en jeukstillend. Het heeft een indrogend effect. Spheruliten zijn in lagen opgebouwde micro - bolletjes die zorgen voor een vertraagde afgifte van werkzame stoffen en daarmee voor een langduriger werkzaamheid.

 

 

 

Chitosanide is een afbreekbare biopolymeer die zich met de spheruliten aan de huid en haren hecht en heeft een vochtregulerend effect. Natriumdocusaat is oppervlaktespanning  verlagend waardoor een sterke verbetering van het penetrerend vermogen van de vloeistof wordt verkregen.

 

 

 

 

Samenstelling Bevat per 100 ml
Melkzuur 2,5 g Salicylzuur 0,1 g,  Natriumdocusaat met propyleenglycol

 

Toepassing

Draai de witte afsluitdop open en breng de canule verticaal in de gehoorgang terwijl de oorschelp omhoog wordt aangetrokken. Breng een voldoende hoeveelheid in de gehoorgang en masseer hierna voorzichtig het oor.

 

 

Voor routinematige behandeling kan Epi - Otic 2 - 3 maal per week toegepast worden. Als voorbehandeling bij het spoelen van het oor, 2 maal per dag toepassen en als ondersteuning bij therapie, voorafgaand aan elke behandeling.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account