Virbac Back Home Compact Max Chipreader, Chiplezer

  • Virbac Back Home Compact Max Chipreader, Chiplezer

Prijzen, maten en gewichten

Gewicht: 1 stuk

Prijs: € 359,50
Gratis verzending vanaf 89.00
Op voorraad

Aantal:  

De BackHome Compact MAX pocket scanner heeft, door de rondlopende antenne, gunstige uitlees eigenschappen.



Voordelen

  •  Deze reader leest de meest toegepaste transponders (“chips”) te weten ISO FDX-B en FDX-A FECAVA.
  •  Door de compacte afmetingen kan deze reader gemakkelijk worden meegenomen voor gebruik buitenshuis.
  •  De Compact MAX is vooral bedoeld voor het uitlezen van de transponder bij gezelschapsdieren (hond, kat, fretten, vogels).


De reader kan door middel van een USB kabel aan een computerpoort worden verbonden om de uitgelezen transpondernummers door te geven naar de computer. Dit kan zowel realtime, dus tijdens het uitlezen, als achteraf vanuit het geheugen worden gedaan. Deze verbinding is “plug and play”. Er is geen set-up programma nodig. De Compact MAX heeft een fullcolour grafische display en de intuïtieve bediening wordt gestuurd door grafische icoontjes. De reader is (spat)waterdicht indien de USB poort is gesloten door middel van de afsluit dop.

De afleesafstand is 7-12 cm, afhankelijk van het merk en/of implantatieplaats van de transponder.



 

Toepassing

Om een chip af te kunnen lezen is een afleesapparaat (reader) nodig. Die zijn er inmiddels in vele uitvoeringen, uiteenlopend van een goedkoop en eenvoudig apparaatje voor de dierenbezitter, tot zeer geavanceerde apparaten met ingebouwd geheugen, (bluetooth) computer verbinding, of zelfs apparaten voor stationaire opstelling in bijvoorbeeld een dierenartsenpraktijk. Afhankelijk van het gebruiksdoel kan de best passende reader worden gekozen. Het beste is om informatie in te winnen bij de Nederlandse leverancier van afleesapparaten. Meer informatie kunt u vinden in de webwinkel op de site van Virbac Nederland.
 

Welke dieren?
 

Eigenlijk kunnen alle diersoorten worden geïdentificeerd door middel van een chip. Zo worden in dierentuinen de dieren al jarenlang voorzien van een chip, zodat er geen onduidelijkheid bestaat over de identiteit, hetgeen van groot belang is voor (internationale) fokprogramma’s, waarbij inteelt moet worden voorkomen. In Nederland is veel ervaring met het chippen van honden, katten, paarden en pony’s, papegaaien, schildpadden, fretten, reptielen en KOI-karpers.
 

Paarden en pony’s

De chips waarmee paarden en pony”s worden geïdentificeerd is dezelfde chip als waarmee honden en katten worden gechipt. De Nederlandse overheid heeft gekozen voor een transponder die voorzien is van de landencode, dit om internationale traceerbaarheid van de in Nederland gechipte paarden te verbeteren.

Nieuwsbrief
 

Klantenservice

Mijn account